Kosmetik

På GHM erbjuds behandlingar av ren kosmetisk art t.ex. borttagande av ofarliga hudförändringar, föryngrande injektionsbehandlingar, ljusbehandling med IPL mm. Alla behandlingar utförs av hudläkare.

Borttagande av missprydande prickar, mjällvårtor och utväxter.


Behandling med botulinumtoxin

Botulinumtoxin blockerar tillfälligt nervimpulser som går till musklerna. Botulinumtoxin är således bra för behandling av dynamiska rynkor som uppträder vid bruk av musklerna. Resultatet blir en slät hud med minskad möjlighet till rynkbildning. De något djupare rynkor som finns när man är helt avslappnad i ansiktet behandlas bäst med fillers.

Vi hudläkare på GHM behandlar även hand och armsvett med botulinumtoxin.

Före- och efterbild:

BA-05-2012


IPL (Nordlys)

På GHM utförs behandlingar med IPL teknologi. IPL står för intense pulsed light och är ett högintensivt ljus som dras till pigment bl.a i åldersfläckar och till synliga blodkärl.

Med IPL ges behandling för:

  • Photorejuvenation/hudföryngring.
  • Rosacea och ytliga kärlförändringar/hudrodnad.
  • Godartade pigmentförändringar på solskadad hud.
  • Permanent hårborttagning.

Photorejuvenation- Med IPL kan hudföryngring/Photorejuvenation möjliggöras genom att det sker en nybildningen av hudens kollagen som är den bindväv som gör huden ungdomligt fyllig och elastisk. Ju äldre vi blir och ju mer solljus vår hud har exponerats för desto mindre kollagen har vi i huden. Genom nyblildning av kollagenet återfår huden på ett snabbt och enkelt sätt elasticiteten och ger en föryngrande effekt på mogen och åldrad hud. IPL-behandlingen tar dessutom bort de ytliga blodkärl, djupa porer och pigmentfläckar som man ofta ser vid solskadad hud.

Rosacea – är en inflammatorisk hudsjukdom som drabbar ytliga blodkärl i ansiktet. Detta ger ofta upphov till rodnad i ansiktet. Denna rodnad kan behandlas med IPL som då ges med mellan 2-4 behandlingar för bästa resultat.

Hårborttagning – Med IPL behandlas oönskad hårväxt effektivt genom att ljuset söker sig till det mörka pigmentet i hårstråets rot och förstör detta. För detta krävs ofta mellan 4-8 behandlingar för gott resultat.

Innan samtliga behandlingar med IPL genomgår varje patient en noggrann undersökning och bedömning av hudläkare.


Dermapen

På GHM utförs behandlingar med Dermapen som är en typ av microneedling. 12 st sterila nålar tränger in i huden och gör 1300 små hål i huden per sekund vilket stimulerar huden till att producera naturligt kollagen, hudens egna byggnadssten. Hudens produktion av elastiska komponenter ökas också vilket ger bättre hudstruktur och hudföryngring.

Dermapen ges som behandling för:

  • Hudföryngring
  • Akneärr
  • Fina linjer och rynkor
  • Stora porer
  • Milier och pormaskar

Priser kosmetik

Här hittar du en lista över priser. Tänkt på att vissa sjukdomstillstånd kan kräva mer omfattande utredning och därmed kan ibland ytterligare kostnad tillkomma; detta diskuteras alltid i samråd med hudläkaren. Avbokning senast 24 tim innan besök. OBS! kontantfri mottagning!

IPL för hudföryngring, kärl & pigment

Typ Pris per behandling
Enstaka förändringar 1 500 kr
Kinder, Panna 2 000 kr
Helt Ansikte 2 500 kr
Décolletage 3 000 kr
Ansikte & Décolletage 4 500 kr
Händer 2 000 kr

Hårborttagning med IPL

Typ Pris per behandling
Haka eller överläpp 1 500 kr
Helansikte 3 000 kr
Bikinilinje 1 500 kr
Underben 3 000 kr
Hela ben 6 000 kr
Axlar 2 000 kr
Axlar och skuldror 3 000 kr

Botulinumtoxin

Typ Pris per behandling
Glabella (arga rynkan) 2 500 kr
Glabella och panna 3 000 kr
Glabella, panna och kråksparkar 3 500 kr
Hyperhidros händer/armhålor 3 500 kr / lokal

Dermapen

Typ Pris per behandling
Kinder 2 500 kr
Ansikte 3 000 kr
Ansikte, hals och dekolletge 3 500 kr