Allergimottagning

Specialistutredning för astma eller andningsbesvär och övriga allergisjukdomar. Specialistbedömning för behandling med Allergivaccination (hyposensibilisering) mot pollen, kvalster, pälsdjur och andra typer av allergier. Kliniskt inriktad och disputerad inom födoämnesallergi.

Ansvarig läkare: Dr Georgios Rentzos, Specialist i Allergologi, Med dr.

Allergiutredning:

-Allergipricktest (hudtest)
-Allergitester med blodprover
-Spirometri: mätning av lungfunktionen för utredning av luftvägsbesvär (och uppföljning av astmabehandlingen)
-Omfattande utredning för födoämnesallergi och bedömning av födoämnesrelaterade mag-tarmbesvär

Mer kring astma, allergiutredningarna och behandlingen med allergen immunterapi (allergivaccination) här på kliniken finns att läsa i patientinformation under Allergimottagningen.

Privatpersoner: För att boka en tid hos Allergolog var god kontakta kliniken på telefonnummer 031-132 290 eller boka via hemsidan. Eventuella kostnader för undersökningar och provtagning vid allergiutredning tillkommer. Var god se prislistan för detaljer.

Det finns möjlighet till videokonsultation med läkaren i vissa fall. Vänligen kontakta receptionen på kliniken för detaljer. Bokningen via hemsidan för astma- och allergiutredning avser fysiskt besök på läkarmottagningen.

Har du en privat sjukvårdsförsäkring vänligen kontakta alltid först ditt försäkringsbolag för bokning av tid.

Vi tar emot patienter från 14 års ålder.

Med tanke på rådande Corona utbrott önskar vi att ni kontaktar mottagningen INNAN ni bokar tid om ni vistats utomlands och/eller har förkylningssymtom som feber, hosta och andra symtom som påminner om influensa.
Önskas videokonsultation istället
för att komma hit till mottagningen, kan tid bokas genom att trycka här>>.
För att komma vidare till hemsidan där bokning av fysisk konsultation kan göras, tryck bort denna ruta.